5 Съвета за празниците

Празниците са време за радост, но справянето с нападението на коледните сладкиши, алкохол, партита и пътувания може да провали дори и най-отдадения спортист. Тези 5 съвета ще ви помогнат да се ориентирате към справянето с празничните приключения и насочване на фокуса към постигане на новозададените планове за следващата година.

Ясни цели

По време на празниците, вашият план за тренировка се превръща в пътна карта, която ви държи на път. Така че разбийте целите си в план за действие, стъпка по стъпка и наблюдавайте напредъка си. Има много приложения, които са чудесни инструменти за проследяване на тези тренировки, за да сте сигурни, че спазвате плана – и хей, ако не харесвате да използвате телефона си за тренировки, винаги може да следите прогреса си чрез лист и хартия.

Опитайте нови тренировъчни програми

От големи фитнес зали до частни тренировки, всички знаят, че празниците могат да бъдат предизвикателни и те искат да ви помогнат в това – разбира се, на цена. Възползвайте се от всички тези фитнес продажби, като изпробвате нови тренировки – това е чудесен начин да се забавлявате и да се наслаждавате на здравословна връзка с приятелите и семейството си.

Включете семейството и приятелите

Как да продължим да посещаваме семейството и приятелите си, без да изпускаме тренировки? Лесно – вземете ги със себе си! Вместо да наваксвате дивана, докато гледате телевизия, се разходете, бягайте, карайте колело, прехвърляйте тежести напред-назад във фитнеса, карайте ски или покажете как се набирате на лостовете в парка.

Не забравяйте да се разтягате след тренировка

След като се върнете във фитнеса и усетите многото ползи от упражненията, не забравяйте да  завършите тренировките си с разтягане. Разтягането е съществена част от всяка тренировка и е полезно за избягване на контузии. 

Само 5 до 15 минути разтягане след тренировка ще ви помогне да удължите и отпуснете стегнатите мускули.

Пийте повече вода

Хидратацията е от ключово значение за оптималния метаболизъм и всъщност може да помогне за ограничаване на апетита. Тъй като телата ни са изградени от 50-65% вода, има смисъл да пием минимум 2 до 2,5 литра на ден. 

Водата помага за изхвърлянето на излишния натрий от тялото, помага за премахване на подуването на корема, а също така помага да се движат нещата в храносмилателната ни система, за да се облекчи запекът. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *