5 мита за мускулите

Ако спрете да тренирате, мускулите ви се превръщат в мазнини

Много хора смятат, че след нещо като ваканция или болест може да върне прогреса ви назад или понякога да доведе до наддаване на тегло.

 Докато много хора вярват, че наддаването на тегло е от мускулите, които се превръщат в мазнини, и двете тъкани са напълно различни и не могат да се преобразуват от една в друга (по същия начин няма начин да направим мускулите по-стройни, тъй като те вече са без мазнини).

 Вместо това, изграждането на мускули помага за изгарянето на мазнини, така че когато имате по-малко от тях, скоростта на метаболизма ви ще бъде по-ниска.

Ако ядете повече протеин ще изградите повече мускули

Ако тренирате усилено, консумирането на повече от 2,3 грама протеин на килограм телесно тегло е загуба. Излишъкът от протеини се разпада на аминокиселини и азот, които или се екскретират, или се превръщат във въглехидрати и се съхраняват. 

По-важно е, когато консумирате протеин да имате правилния баланс на въглехидратите с протеин. Направете шейк след тренировка от три части въглехидрати и една част протеин. Яжте храна няколко часа по-късно и след това обърнете това съотношение в закуската си след още няколко часа, това ще поддържа протеиновия синтез, като поддържа високи концентрации на аминокиселини в кръвта.”

Винаги тренирайте със свободни тежести

Понякога машините могат да изграждат мускули по-добре – например, когато трябва да изолирате конкретни мускули след нараняване или когато сте твърде неопитен, за да изпълните упражнение със свободни тежести.

Ако не можете да завършите издърпване, няма да изградите мускулите на гърба си. Както и изтеглянията на лат, за да се развие сила в този обхват на движение. Първоначално начинаещите спортисти ще видят предимства или с машини, или със свободни тежести, но когато станете по-тренирани, свободните тежести трябва да съставляват основната част от вашата тренировъчна програма. 

Упражненията със свободни тежести имитират атлетични движения и като цяло активират повече мускулна маса. Ако сте опитен, свободните тежести са най-добрите ви инструменти за изграждане на сила или изгаряне на мазнини.

Ако нямате мусколна треска в деня след тренировка, не сте тренирали достатъчно усилено

Независимо от нивото ви на физическа подготовка, има голяма вероятност да сте запознати с тази пареща болка, след като се напънете през тежка тренировка. Повечето хора ще признаят, че паренето след тренировка вероятно е признак, че трябва да са в по-добра форма. 

Причината, поради която се оправяме около деня след тренировка, се крие в двата различни типа мускули, които призоваваме по време на тренировка.Последните изследвания показват, че паренето вероятно е резултат от прекалено тренираните основни мускули, които са по-големите мускули в тялото като квадрицепсите. 

Основните мускули са известни със способността си да развиват сила, освен че са призовани, когато адреналинът започва по време на тренировка (което е, когато те получават тежестта на щетите, водещи до болезненост).

 Противоположно на основните мускули са поддържащият екип, местните мускули, които отговарят за подпомагането на подвижността на движението на тялото. Местните мускули са основата на” ядрото “и подпомагат цялостната сила на тялото чрез мобилност, което води до балансирано и здравословна единица. 

За да видите резултатите трябва да направите едночасова тренировка.

Качеството има значение повече от количеството. Изследванията показват, че кратък пристъп на енергични упражнения може да донесе същите ползи като много по-дългата тренировка, правена с умерено темпо. 

В едно скорошно проучване PLOS ONE възрастните, които карат велосипед с висока интензивност по 10 минути 3 пъти седмично в продължение на 12 седмици, имат същия напредък във фитнеса и сърдечно-съдовото здраве като тези, които правят 50 минути умерено темпово колоездене. 

За да достигнете тази суперефективна зона, тренирайте с около 80% от максималния си пулс, казва фитнес експертът и сертифициран треньор Кира Стоукс. (Определете максималния си процент, като извадите възрастта си от 220.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *