Едни от най-богатите на протеин храни

Пилешки гърди
Протеин на 100г. 32%
Риба тон
Протеин на 100г. 29%
Говеждо
Протеин на 100г.​ 28%
Тофу
Протеин 17%
Яйца
П. 12%
Леща
П. 9%

Много проучвания са доказали, че яденето на протеини може да ви засити, защото отнема повече време в тялото ни, за да се смила. 

Започнете с високо протеинова закуска и това ще ви настрои за предстоящия ден, като ви позволи да достигнете времето за обяд, без да посегнете към офис тортите и бисквитите. 

Опциите за закуска с високо съдържание на протеини могат да включват яйца, протеинов хляб, солени кифли. Опитайте се да се пазите от захар и сутрин, тъй като това вероятно ще повиши кръвната ви захар рано.

Наред с други променливи, високо протеиновата диета също ще ви помогне да изградите мускули. В съчетание с правилните тренировки и диета, протеинът е градивният елемент за подпомагане на растежа на мускулите. Това е често причината, поради която хората свързват протеините с изградители на тяло, фитнес зали и големи бицепси. 

Ако целта ви е да изградите мускули, започнете да се стремите към протеини при всяко хранене. Не забравяйте също, че увеличаването на протеините във вашата диета няма да ви направи моментално обемисти и мускулести – често срещано погрешно схващане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *